De drie leukste computer race spellen voor alleen

De drie leukste computer racespellen (voor alleen)

Als racespel fanaat ben je op zoek naar het leukste racespel die je direct kan gaan spelen. Maar er zijn zoveel racespellen en je wilt je tijd en geld niet verspillen door een spel te kopen die je niet leuk vindt.

Om deze reden zet DeTexpert de drie leukste spellen op elkaar. Ditmaal een combinatie van eigen ervaring en reviews van talloze anderen.

Forza Horizon 5

Het leukste computer racespel: Forza Horizon 5

Als Forza Horizon 5 de finishlijn passeert, is de lat voor openwereldracen opnieuw op verschillende manieren verhoogd. Een kaart van Mexico die groter, hoger en wilder gevarieerd is dan elk Horizon-spel tot nu toe. Een frisse verandering in de manier waarop het Horizon Festival zelf geleidelijk wordt opgebouwd, wat leidt tot meer losse evenementen die specifiek zijn ontworpen om Forza Horizon 5 op zijn allerbest te laten zien. Verbeterde tools waarmee we volledig aangepaste evenementen kunnen maken die nauwelijks te onderscheiden zijn van diegene die door de ontwikkelaars zelf zijn gemaakt.

Een enorme visuele upgrade, vooral op het gebied van verlichting, bandenrook en stofeffecten. Honderden en honderden nieuwe aangepaste onderdelen, velgen en prestatiewijzigingen, en auto’s met meer karakter dan ooit. Drastische verbeteringen in het geluid, beter handelen, meer fijnmazige voorkeuren en opties, meer online activiteiten. Het is echt verbazingwekkend op alle fronten.

Forza Horizon 5 is een geweldig spel voor op de PC, maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat niet elke PC Forza Horizon kan draaien. Het spel zelf is 110 GB, dus zorg dat je voldoende ruimte vrij hebt…

Forza Horizon 5 specs voor de pc

Je kunt Forza Horizon 5 het voordeligst kopen via Steam voor €38,99:

Need For Speed Underground 2

Het meest gespeelde compute racespel: Need For Speed Underground 2

NFS Underground 2 is de opvolger van het best verkochte racespel aller tijden, Need for Speed Underground, dat werd uitgebracht in 2003. Een opmerkelijk aspect van het spel is de free roam mode, waarbij je de stad kunt verkennen en deelnemen aan straatraces met andere coureurs. Vertel je vrienden niet alleen over de populaire locaties waar je geregeld racet, maar maak je ook inspanningen om de mogelijkheden van je rivieren op de straten te verminderen. Ongeacht wat je doet, moet je nooit verliezen aan een andere deelnemer.

Need For Speed Underground 2 is het racespel waar ik de meeste uren in heb zitten. Het spel blijft gewoon leuk, zelfs al is het jaren later en zijn de graphics lang niet meer up-to-par. Het spel heeft precies de juiste hoeveelheid afwisseling, customization en uitdaging. Waardoor je het simpelweg wilt blijven doen.

Er zijn verschillende soorten uitdagingen in Need For Speed Underground 2, welke je vanzelf tegenkomt wanneer je de verhaallijn volgt. Zo zijn er:

  • Circuit races
  • Sprint races
  • Drag races
  • Drift races

Eén van mijn favoriete onderdelen van NFSU2 is dat je een ‘normale’ straatauto zo kunt pimpen dat het een echte raceauto is en dan heb ik het niet alleen over de vlammen aan de zijkant van de auto.

Om het racespel Need For Speed Underground 2 te spelen heb je de volgende specifacties nodig:

CPU: Pentium III or Athlon XP

CPU SPEED: 933 mhz

RAM: 256 MB

OS: Windows 98/98SE/ME/2000/XP

VIDEO CARD: AGP Video Card with 32 MB and a DirectX 8.1 compatible driver (GeForce2+ /Radeon 7500+)

TOTAL VIDEO RAM: 32 MB

3D: Yes

HARDWARE T&L: Yes

DIRECTX VERSION: 8.1

SOUND CARD: Yes

FREE DISK SPACE: 2 GB

Deze specificaties stellen voor de normale gamelaptop dezerdaags echt niets meer voor en kun je dus bijna overal op spelen!

Doordat Need For Speed Underground 2 een ouder spel is is deze wel moeilijker te verkrijgen. De enige versie welke ik heb gevonden van een Nederlandse verkoper voor de PC is van Bol.com: https://www.bol.com/nl/nl/p/need-for-speed-underground-2/1004004000013620/

Deze kost echter wel €60. Wat erg duur is voor zo’n oud spel. Echter zijn er vast nog wel andere manieren om dit spel goedkoper te verkrijgen. Hoe dan ook, hij is het zeker waard!

Lego Racers

Eén van de leukste (ouderwetse) computer racespellen: Lego Racers 2

Als je dacht dat Need For Speed Underground 2 al een oud spel was dan ga ik je verbazen met de volgende kandidaat: Lego Racers. Dit spel komt uit 1999 en heb ik vroeger écht heel erg veel gespeeld.

De graphics zijn niet veel hoger dan het gemiddelde potje Snake op een oude Nokia, maar het spel zelf is geweldig en ó zo verslavend.

In lego racers begin je als de nieuwkomer en moet je alle eindbazen verslaan door tegen ze te racen. De gameplay is vergelijkbaar met Mario Kart, je kunt namelijk lego-blokjes oppakken om vervolgens een speciale gave te gebruiken in je race auto.

Al is het spel zo oud, er zijn erg veel mogelijkheden om zowel je race auto als je racer naar je eigen hand te ontwerpen (wat uiteraard aansluit bij de creativeit van lego zelf). Dit was voor deze tijd ongekend en is vandaag de dag nog steeds erg leuk om mee te spelen.

Hopelijk helpt bovenstaande informatie jou om het leukste racespel voor alleen te kiezen. Nog niet uitgelezen? Bekijk hier onze blog over de leukste Nintendo Switch Games (voor samen).

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *